До Ізраїлю прибув глава ЦРУ

Директор Центрального розвідувального управління США, Вільям Бернс, прибув до Ізраїлю для зустрічі з лідерами та представниками розвідки. За інформацією New York Times, США мають намір розширити співпрацю з Ізраїлем в галузі розвідки, надаючи інформацію для пошуку заручників та запобігання атакам ХАМАСу.

Після Ізраїлю Бернс збирається відвідати декілька інших країн Близького Сходу для обговорення ситуації в Секторі Гази, переговорів щодо заручників та необхідності запобігання війні. Незважаючи на те, що маршрут директора ЦРУ не розкритий, очікується, що він відвідає Йорданію. Відомо, що Бернс має десятилітні стосунки з королем Абдаллою Йорданії, який високо оцінив його дипломатичні здібності.

США не підтримують припинення вогню з боку Ізраїлю у конфлікті з ХАМАС, проте вони виступають за введення "гуманітарних пауз". Прес-служба армії Ізраїлю повідомила, що після консультацій із США, вони вирішили вдосконалити свій план щодо ХАМАСу та змінити тактику.

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністрами закордонних справ Саудівської Аравії, Катару, ОАЕ та Єгипту, а також представниками палестинців в Аммані, щоб обговорити ситуацію. Просячи вогню не буде, Біньямін Нетаньягу пояснив, що погодження з ХАМАС означає піддаватися їм. Тим часом, CNN повідомляє, що США очікують на новий етап війни між Ізраїлем та ХАМАСом, зосереджуючись на тактиці наземних операцій.