До Південної Кореї прибув атомний підводний човен США

Підводний човен USS Santa Fe класу "Лос-Анджелес" з Америки прибув до Південної Кореї вранці у середу, повідомляє Korea Times. Через день після запуску військового супутника в космос Північною Кореєю, субмарина ввійшла до військово-морської бази Чеджу на південному курортному острові.

USS Santa Fe є частиною 1-ї авіаносної ударної групи ВМС США, яка включає авіаносець USS Carl Vinson. USS Carl Vinson також був відправлений до бази південнокорейських військово-морських сил у місті Пусан.

Південно-корейські ВМС зазначили, що намір продовжувати зміцнювати обміни та співпрацю зі Сполученими Штатами, а також підсилювати спільні оборонні позиції союзників.Ідучи відомо, американська адміністрація засудила Північну Корею за запуск ракетоносія, що дозволило їй взяти в розробку балістичні технології. 

Згідно з повідомленнями державних ЗМІ, Північна Корея провела успішні випробування нових твердопаливних двигунів для балістичних ракет середньої дальності (IRBM). Ця розробка може непомітно зачепити Японію та інші країни.

Тільки нещодавно Північна Корея провела наземні випробування твердопаливних двигунів для нових міжконтинентальних балістичних ракет середньої дальності (МБР). Перші наземні реактивні випробування були дуже успішними і підтвердили надійність і стабільність твердопаливних двигунів великої тяги, створених Північною Кореєю.