До списку жінок, які вплинули на весь світ у 2023 році, увійшло три українки

Видання ВВС опублікувало список з 100 жінок з різних куточків світу, які надихали та мали вплив на події у 2023 році. Серед них були трі українки.

Цими жінками стали радниця з кліматичної політики Ірина Ставчук, письменниця Оксана Забужко та захисниця прав дітей Олена Розвадовська. Їхня праця та вплив надихали українських громадян в боротьбі з російською агресією.

2023 рік був вирізняється екстремальною спекою, лісовими пожежами, повенями та іншими стихійними катаклізмами. Саме тому в цьому списку з'явилися жінки, які допомагають боротися зі зміною клімату та розробляють заходи, що сприяли б адаптації до цих наслідків нашим співвітчизникам.

У почесний список увійшли також правозахисниця Амаль Клуні, голлівудська акторка Америка Феррера, ікона фемінізму Глорія Стайнем, колишня перша леді США Мішель Обама, засновниця косметичної компанії Худа Каттан та футболістка, яка отримала "Золотий м'яч" Айтана Бонматі.

Варто зауважити, що проєкт "100 жінок" був започаткований у 2013 році.

Додамо, що журнал Time опублікував свій власний список 100 найвпливовіших людей планети у 2023 році. У категорії "Лідери" були відзначені дві українські жінки: перша леді України Олена Зеленська та лауреатка Нобелівської премії миру Олександра Матвійчук.