Допомога Україні: Білий дім зробив тривожну заяву щодо безпеки США

Конгрес Сполучених Штатів ухвалив запит Байдена, який включає допомогу Україні та Ізраїлю якомога швидше. Це має прямий вплив на національні інтереси США, заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван. Запит на видачу фінансування надіслано щодо Ізраїлю, України, Індо-Тихоокеанського регіону та посилення кордону. Викладено всі необхідні деталі, включаючи допомогу Україні, і це має бути забезпечено якнайшвидше.

За словами Саллівана, уряд активно співпрацює з республіканцями і демократами в обох палатах Конгресу, щоб забезпечити підтримку даної ініціативи. Відсутність затвердження нового масштабного пакету в Конгресі з часом обмежує можливості США. Це негативно впливає на базові потреби України, і цей ефект з кожним тижнем посилюється.

Уряд зауважує, що в обох палатах Конгресу є значна більшість голосів на підтримку запиту президента США. Це необхідно для забезпечення стабільного фінансування для Ізраїлю, України, Індо-Тихоокеанського регіону та кордону, оскільки національні інтереси Сполучених Штатів отримують значні пошкодження без цього.

У відповідь на непідтримку надання допомоги Україні у війні з Росією, лідер республіканської меншини в Сенаті США, Мітч МакКоннелл, уявив, яка була б реакція президента Рональда Рейгана, якби він дізнався про блокування республіканцями надання допомоги.

Тимчасове фінансування уряду, щоб уникнути закриття, пропонується спікером Палати представників США, Майком Джонсоном. Проте цей проєкт не передбачає допомогу Україні та Ізраїлю. Білий дім різко критикує республіканців за спробу створити хаос із шатдауном.