ДТЕК втратив 50% генерації електроенергії внаслідок обстрілу РФ, - гендиректор Yasno

Атака РФ на енергетичну систему України

У п'ятницю, 22 березня, відбулась найбільша атака РФ на енергетичну систему України з усієї історії вторгнення. Наразі вкрай пошкоджені половина генераційних об'єктів.

Про це повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко в інтерв'ю телеканалу "1+1".

Коваленко наголошує, що повне визначення всіх пошкоджень потребує часу.

"Якщо розглядати групу ДТЕК, то ми втратили 50% генераційних об'єктів. Скільки часу та коштів буде потрібно на відновлення - ми з'ясовуватимемо протягом кількох днів. Однозначно можу сказати, що цей процес займе не день, не тиждень і не місяць", - зазначено у повідомленні.

За словами Коваленка, російська сторона використала 60 дронів і 90 ракет для обстрілу енергетичної інфраструктури декількох регіонів одночасно.

"Противник атакував одразу дві частини системи - генеруючу і розподільну. Що стосується першої, то було уражено кілька типів генерації - приблизно 20 підстанцій та ДніпроГЕС.

Більшість ударів припало на трансформатори і мережеві вузли, які забезпечують розподіл енергії. Тому цю атаку можна вважати комплексною, оскільки вона знижує здатність нашої системи генерувати і передавати електроенергію", - заявив він.

Нагадаємо, Укренерго вже розповів, в яких регіонах (окрім Харкова) можливі обмеження і подача електроенергії за графіком.