«Є вже дослідні зразки»: Генштаб ЗСУ розповів про ракетну програму

В Україні активно розвивається ракетна програма і проводиться розробка нових типів артилерійських установок і причіпних гармат. Про це повідомив начальник Головного управління ракетних військ і артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ, бригадний генерал Сергій Баранов в інтерв'ю Kyiv Not Kiev.

За його словами, вже є дослідні зразки ракети і проводяться випробування. Генерал не розкриває всіх деталей, проте підкреслює, що працюють над реалізацією ракетної програми.

Окрім цього, Сергій Баранов прокоментував виробництво української далекобійної зброї, яка в серпні цього року була використана для ураження цілі на відстані 700 км. Генерал наголошує, що це повністю нова ракета і планується поступове збільшення її дальності і точності.

У своєму інтерв'ю Сергій Баранов також зазначив, що Україна працює над розробкою нових типів артилерійських установок, включаючи причіпні гармати. Він вважає, що нашій країні необхідно розвивати виробництво і зміцнювати ракетні війська, і вже проводиться робота в цьому напрямку.

На початку статті також вказується, що Україна орендувала деякі системи Протиповітряної оборони (ППО), щоб захистити своє небо від російських ракет. Це є спрощеною процедурою надання допомоги від партнерів, що допомагає уникнути складнощів з поясненням цього політикам інших країн.