Ексглава «Укроборонпрому» запустив завод із виробництва бруківки біля Нью-Йорка (фото)

Колишній гендиректор компанії "Укроборонпром" Роман Романов заснував свій власний завод з виробництва бруківки у США. За інформацією видання Forbes Україна, індустріальний парк Pocono Industrial з'явився недалеко від лижного курорту Поконо, на відстані понад 100 кілометрів від Нью-Йорка. У липні на території цього кластера розпочав свою роботу перший резидент - завод по виробництву бруківки.

У цей час зображення з блоку галереї залишаються без змін.

Земельну ділянку площею 22 гектари, що знаходиться на кордоні штатів Пенсильванія та Нью-Йорк, Романов разом зі своїми партнерами придбав за 1,25 мільйони доларів. Поблизу є родовища щебеню, що використовуються у виробництві бруківки.

Загальна вартість проекту побудови заводу під назвою Orange Pavers складає 15 мільйонів доларів, з яких 3 мільйони вклали підприємці своїх власних коштів, а ще 12 мільйонів були отримані від Dime Bank за програмою Small Business Administration.

Завод може виготовляти до 4,8 тисяч квадратних метрів бруківки за зміну. Початково на заводі буде працювати до 70 робітників, але з часом їхня кількість збільшиться до 250 осіб.

Сам Романов відповідає за виробничі процеси на заводі Orange Pavers. Генеральним директором підприємства є співзасновник компаній Build Now NYC і Pennsylvania Properties - Віктор Колесник. Євген Лисий займається зв'язками з органами влади та оформленням документів, а фінансові питання відповідають Євгену Чернецькому, засновнику будівельної компанії "Контактінвест".

Раніше, в 2021 році, Романов і його партнери придбали 22 гектари землі на кордоні штатів Пенсильванія та Нью-Йорк за 1,25 мільйони доларів. Головною перевагою цієї ділянки є наявність багатих родовищ щебеню, який використовується у виробництві бруківки. Orange Pavers співпрацюватиме з великими будівельними компаніями з Нью-Йорка, Нью-Джерсі та Пенсильванії, а також з регіональними дилерами. Романов розраховує, що завод окупиться протягом трьох років. Один з головних переваг Orange Pavers - низькі витрати на працівників. В проєкті було задіяно понад сотню фахівців з компанії "Планета РС" з Херсона та Бородянки, більшість з яких працює дистанційно.