Експерт попередив про погіршення ситуації з електропостачанням в Україні у найближчі тижні

Експерт попередив про погіршення ситуації з електропостачанням в Україні у найближчі тижні

Експерт з енергетики Андріан Прокіп попереджає про погіршення ситуації з доступністю електропостачання в найближчі тижні. Він посилається на заяву керівника Оператора системи передачі електроенергії.

Раніше керівник Оператора системи передачі електроенергії заявив, що ситуація буде набагато складнішою, а відключення будуть тривати довше з 11.00 до 23.00 години. Експерт пояснює, що це зростання дефіциту електроенергії є логічним через збільшення попиту через високі температури та ремонти атомних енергоблоків.

"Зростання обсягу дефіциту цілком логічне, адже попит зростатиме через високі температури атмосферного повітря, а атомні енергоблоки перебуватимуть у ремонтах", - підкреслює експерт.

Радник прем'єр-міністра розповів про роботу над визначенням переліку споживачів з гарантованим електрозабезпеченням, що може зменшити тривалість відключення. Але експерт сумнівається, що ці додаткові заходи приведуть до покращення через вищий дефіцит потужностей та зростання споживання.

Андріан Прокіп зазначає проблему комунікації та відсутність системної інформаційної кампанії щодо стану енергетики в Україні. Він застерігає про можливість поширення фейків та міфів та попереджає про можливість інформаційно-психологічних операцій з боку ворогів.

Читайте також: