Єменські хусити захопили судно у Червоному морі, на борту можуть бути українці – ЗМІ

Українські громадяни можуть перебувати на судні Galaxy Leader, яке було захоплене Єменськими бойовиками-хуситами в Червоному морі. Судно частково належить Ізраїлю, повідомляє Jerusalem Post.

На кораблі знаходяться 25 членів екіпажу з різних країн, включаючи українців, болгар, філіппінців і мексиканців. Проте, ізраїльтян на борту немає, повідомили в канцелярії прем'єр-міністра Ізраїлю.

Влада Ізраїлю назвала захоплення судна «ще одним актом іранського тероризму проти громадян вільного світу», який має міжнародні наслідки для безпеки глобальних морських шляхів.

МЗС України поки не коментує інформацію про українців на борту захопленого корабля.

Хусити раніше заявили, що збудуть атаки на всі судна, пов'язані з Ізраїлем, які потраплять у їхню зону досяжності.

Варто згадати, що Хусити, підтримувані Іраном, контролюють північ Ємену та його узбережжя Червоного моря. З початку конфлікту між Ізраїлем і ХАМАСом, хусити намагаються атакувати Ізраїль за допомогою ракет та безпілотників.

15 листопада, ракетний есмінець ВМС США Thomas Hudner збив безпілотний літальний апарат, який прилетів з Ємену у напрямку Ейлата через Червоне море. Раніше, 14 листопада, система протиповітряної оборони Ізраїлю знищила ракету, яка була запущена з Ємену.