ЄС планує запровадити санкції проти компаній з Китаю за допомогу РФ, - Bloomberg

ЄС пропонує включити три китайські компанії до списку санкцій

За інформацією Bloomberg, Європейський союз вносить пропозицію про включення трьох китайських компаній до списку санкцій у зв'язку з їх допомогою Росії.

Це може стати першим випадком запровадження обмежень проти китайських підприємств у зв'язку з конфліктом між Росією та Україною.

Санкції щодо компаній з Китаю, а також інших країн, потрапили до проекту, який очікує затвердження всіма країнами-членами ЄС. Варто відзначити, що деякі держави раніше блокували включення китайських компаній до "чорних" списків.

До нового санкційного списку, який потребує затвердження ЄС, також потрапили компанії з Гонконгу, Сербії, Індії та Туреччини.

Якщо обмеження набудуть чинності, компаніям з Європейського союзу буде заборонено торгувати з фірмами, які потрапили до списку.

Це питання має велике значення для ЄС, оскільки Китай є найважливішим торговим партнером блоку.

Зазначається, що назви трьох китайських компаній не повідомляються. Проте, з документу випливає, що компанії, які спеціалізуються на технологіях та електроніці, звинувачуються у сприянні військовому та технологічному потенціалу Росії, а також у розвитку її оборонного та безпечного сектору.

Нагадаємо, раніше Китай закликав Україну виключити свої фірми зі списку міжнародних спонсорів війни.