Фарадж заперечує симпатії до "небезпечного" Путіна

Фарадж заперечує симпатії до

Лідер партії Reform UK Найджел Фарадж заявив, що звинувачення у його симпатіях до Путіна є "російською маніпуляцією".

Про це він сказав у ефірі телеканалу Sky News.

Фарадж ухилився від прямої відповіді на запитання про своє ставлення до Путіна, заявивши, що Лейбористська і Консервативна партії "стурбовані" його позицією щодо війни в Україні.

"Я був проти війни в Іраку. Я вважав абсолютно недоречним вторгнення в Лівію. Десять років тому я стояв у Європейському парламенті і говорив: "Ви даєте небезпечній людині привід відправити свій народ на війну". Я казав, що в Україні буде війна", - сказав Фарадж.

Він додав, що вважає Путіна "дуже, дуже небезпечним і небезпечно розумним".

"Я повністю і абсолютно відразу до того, що він зробив в Україні. Але я був передбачливим. Я бачив, що це станеться", - зазначив Фарадж.

Лідер Reform UK також відкинув повідомлення про можливе втручання Росії у британські вибори на своєму боці.

Найджел Фарадж недавно зробив ряд скандальних заяв про Путіна та Україну, зокрема про те, що це нібито Захід спровокував повномасштабне російське вторгнення, або що Україна повинна подумати про мирні переговори з Росією, щоб "не втратити всіх молодих чоловіків".

Як відомо, партія Найджела Фараджа значно підвищила свою популярність перед парламентськими виборами у Великій Британії, хоча через особливості виборчої системи їй не передбачають багато мандатів.

Джерело: Європейська правда

Читайте також: