У США назвали умову дозволу Україні стріляти ракетами ATACMS вглиб Росії

У США назвали умову дозволу Україні стріляти ракетами ATACMS вглиб Росії

Учасники Конгресу США закликають зняти обмеження зі Збройних сил України і дозволити їм використовувати американські ракети для ударів по російських військових об'єктах на території РФ. За словами конгресмена Джо Вілсона, Україна має мати можливість захищатися і перемагати в цій війні.

Засідання Комітету Палати представників США з міжнародних відносин було присвячене Аналізу бюджетного запиту Адміністрації Байдена на 2025-й фінансовий рік для державних операцій в Європі. Законодавці наголошують, що зняття обмежень щодо ударів України по Росії є двопартійною вимогою, яку підтримують як республіканці, так і демократи.

«Я ціную, що співголова комітету, демократ Грегорі Мікс виступає за завдання ударів у відповідь», - зазначив Джо Вілсон.

Раніше Грегорі Мікс також підтримав зняття обмежень і наголосив, що Україна повинна мати можливість стріляти по російських об'єктах, якщо це є необхідним для захисту. За словами представника Держдепартаменту, Росія втрачає здатність наступати через втрату своїх потужностей неподалік від кордону України.

Адміністрація Байдена заявила, що найважливішими пунктами стратегії допомоги Україні є постачання на поле бою та відновлення української економіки. Головним джерелом фінансування для Києва мають стати $50 мільярдів доларів, які Група семи погодилась дати у позику.

Читайте також: