Експериментальний проект: як ветерану війни подати заяву про взяття на облік та надання пільг

Експериментальний проект: як ветерану війни подати заяву про взяття на облік та надання пільг

Простіша процедура отримання пільг для ветеранів війни в Україні вже доступна. У рамках експериментального проекту, який спрощує отримання пільг на житлово-комунальні послуги та паливо, тепер ветеранам потрібно подати лише одну заяву замість двох.

Ця спрощена заява потребує менше інформації і збирається за допомогою електронної інформаційної взаємодії з державними реєстрами. Тепер не тільки ветерани війни, але і члени їх сімей можуть подати спрощену заяву на призначення пільги. Заяву можна подати до сервісного центру Пенсійного фонду України, поштою або онлайн через веб-портал Фонду.

Для онлайн подачі заяви потрібно авторизуватися на веб-порталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису, обрати опцію "Заява на житлову субсидію або пільгу" у особистому кабінеті, ознайомитися з інформацією та заповнити онлайн-форму зі всіма необхідними даними. Заяву можна додатково підписати та надіслати скановані копії документів через опцію "Додати файл" перед відправленням до Пенсійного фонду України. Після надсилання, дані заяви можна перевірити у розділі "Мої звернення - Статус звернення".

Зазначимо, що з 1 липня деякі українці втратили право на субсидію.

Читайте також: