Візит прем'єра Індії до Москви підриває зусилля Заходу зробити Путіна ізгоєм — ЗМІ

Візит прем'єра Індії до Москви підриває зусилля Заходу зробити Путіна ізгоєм — ЗМІ

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді наступного тижня відправляється до Москви на зустріч з Володимиром Путіним. Ця зустріч стане його першим візитом до Росії після вторгнення в Україну у 2022 році. Зустріч допоможе Путіну протистояти спробам Заходу виставити його відлюдником. Індійські чиновники повідомили, що лідери обговорять різні питання, але ніяких проривних угод очікувати не варто. У планах є угода про постачання матеріально-технічних засобів для зміцнення співробітництва між збройними силами, розробка винищувача п'ятого покоління та співробітництво в галузі ядерної енергетики.

Експерти вважають, що відвідування лідером Індії такої держави, як Індія, свідчить про те, що Росія не знаходиться у міжнародній ізоляції. США також прагнуть зміцнити відносини з Індією, але терпимо ставляться до її зв'язків з Росією. Заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл відзначив, що Вашингтон занепокоєний цими зв'язками, але все ж довіряє Індії і бажає розширити співробітництво з цією країною.

"Поглиблення стратегічної близькості між Росією і Китаєм викликає дискомфорт у Нью-Делі", - сказав Свасті Рао, асоційований науковий співробітник Інституту оборонних досліджень і аналізу ім. Манохара Паррікара, дослідницької групи в Нью-Делі й додав, що "є сенс для прем'єр-міністра поїхати туди й поговорити з Путіним на найвищому рівні".

Джерело: ZN.UA

Читайте також: