Фракція «Слуга народу» призупинила членство нардепа Одарченка

Наразі Андрій Одарченко, який є народним депутатом, більше не є членом фракції "Слуга народу" через рішення голови фракції Давида Арахамії. Про це повідомили засоби масової інформації, зокрема "Радіо Свобода".

Представники партії "Слуга народу" заявили, що така ситуація - стандартна процедура, яка застосовується у подібних випадках. Остаточне рішення щодо Одарченка буде прийнято після завершення слідства.

Партія наголосила, що відповідальність перед законом вже наступила для Одарченка. Заявили також, що не будуть приховувати будь-кого, як це було в попередніх ситуаціях. Подальша справа буде в руках антикорупційних органів.

Одарченко був затриманий 22 листопада. Вищий антикорупційний суд розглядав питання щодо застосування запобіжного заходу до народного депутата від партії "Слуга народу" і члена антикорупційного комітету Андрія Одарченка. Його звинуватили у спробі підкупу голови Агентства відновлення Мустафи Найєма. Одарченка залишили під вартою до 2024 року з можливістю внести заставу у сумі 15 млн грн.

Національне антикорупційне бюро затримало народного депутата Одарченка за спробу підкупити голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури за допомогою біткоїнів. За інформацією ЗМІ, Одарченко, який є чинним нардепом та членом комітету Ради з питань антикорупційної політики, пропонував Найєму хабар у біткоїнах на суму еквівалентну $50 тис.