Французькі політики досягли компромісу щодо закону про мігрантів

Франція домовилась про спірний законопроєкт про імміграцію

Французькі законодавці досягли угоди щодо спірного законопроєкту про імміграцію, яке є важливим для президента Макрона. Уряд згодився пом'якшити заходи щодо надання нелегальним мігрантам дозволів на проживання, але обмежив доступ до соціальної допомоги.

За словами прем'єрки Елізабет Борн, цей законопроєкт робить французьку систему більш ефективною, спрощуючи процедури розгляду заяв про надання притулку та швидше висилання злочинців або радикально налаштованих іноземців.

Франція домовилась про спірний законопроєкт про імміграцію, яке є важливим для президента Макрона. Уряд згодився пом'якшити заходи щодо надання нелегальним мігрантам дозволів на проживання, але обмежив доступ до соціальної допомоги. - Reuters

Угода, узгоджена спеціальною комісією, є гарною новиною для Макрона, але також можна вважати успіхом для Ле Пен і консервативних "Республіканців". Ліве крило партії Макрона висловило занепокоєння щодо правих аспектів законопроєкту.

Це вже друга спроба уряду ухвалити новий закон про мігрантів після того, як Національні збори відхилили представлену пропозицію. Початкова версія законопроєкту містила два важливі заходи: підвищення ефективності депортацій та соціальна інтеграція біженців та інших іммігрантів.