G7 надасть Україні $50 млрд кредиту з прибутків від заморожених російських активів

G7 надасть Україні $50 млрд кредиту з прибутків від заморожених російських активів

Україна отримає кредит на $50 млрд від G7

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер оголосив, що країни "Великої сімки" домовилися надати Україні кредит на суму $50 млрд. Ці кошти будуть отримані шляхом використання прибутків, отриманих з заморожених російських активів.

Міністр зазначив: "Ще $50 млрд для України. Ми використовуємо відсотки із заморожених активів - розумний інструмент, який демонструє нашу єдність проти Путіна, значно допомагає Україні та знімає навантаження з бюджетів".

За даними Le Monde, наразі заблоковано близько $325 млрд російського центрального банку. Очікується, що президент США Джо Байден оголосить про надання кредиту під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським 17 червня.

За даними з адміністрації президента Франції, ініціатива надійшла від США.

Планується, що позику Україні погасять за рахунок отримання коштів з заморожених російських активів. У випадку розблокування або недостатнього надходження активів, будуть розглядатися альтернативні варіанти розподілу навантаження.

За даними Bloomberg, отримані кошти будуть використані на підтримку оборони, економіки та відновленні України, але деталі плану можуть бути змінені. Допомога почне надходити до кінця поточного року.

Читайте також: