Гейлі прокоментувала заяву свого суперника Трампа щодо НАТО

Претендентка на республіканську номінацію на президентських перегонах Ніккі Гейлі висловилася щодо заяви Дональда Трампа щодо НАТО та Росії. Вона наголосила на важливості принципу, згідно з яким напад на одного є нападом на всіх у рамках НАТО. Гейлі також засудила російський бандитизм та наголосила на необхідності мати друзів у світі.

"Але що мене непокоїть у цьому, так це те, що не ставайте на бік бандита, не ставайте на бік бандита, який вбиває своїх опонентів. Не ставайте на бік того, хто вторгся в країну, і півмільйона людей загинули або були поранені через Путіна. Не ставайте на бік тих, хто продовжує брехати",
зазначила Гейлі, підкресливши свій власний досвід роботи з Росією.

Трамп у своєму виступі також втягувався в цю дискусію і розповідав про неповажання країн НАТО своїх зобов'язань щодо фінансування оборони. Він заявив, що у випадку нападу на таку країну, яка не виконує свої зобов'язання, він не буде її захищати.

"Один із президентів великої країни підвівся і сказав: "Тобто, сер, якщо ми не заплатимо, і на нас нападе Росія, ви захистите нас?", ... "Я сказав: "Ви не заплатили. Ви порушник". Він сказав: "Так, припустимо, що це сталося". Ні, я б не захищав вас. Насправді я б заохотив їх робити все, що їм в біса заманеться".

Заяву Трампа різко засудили у Білому домі та високопосадовці Заходу, вважаючи її жахливою і шкідливою для національної безпеки США.

Джерело: Голос Америки