Генштаб ЗСУ: за добу зафіксовано 71 бойове зіткнення на різних напрямках фронту

Генштаб ЗСУ: 71 бойове зіткнення на фронті
Генштаб ЗСУ: 71 бойове зіткнення на фронті

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що бойові дії на фронті стають все інтенсивнішими. За день відбулося 71 бойове зіткнення.

На Харківському напрямку: було зафіксовано шість невдалих атак окупантів у районах Вовчанська та Липців. Також тривають два бойові зіткнення біля Липців.

На Куп'янському напрямку: ворог атакує з використанням авіації. Петропавлівка постраждала від вогню некерованих авіаракет. На посадці було скинуто дві бомби. Всього окупанти скинули близько 15 керованих авіабомб. Захисники зупинили п'ять ворожих атак поблизу Стельмахівки, Синьківки та Берестового.

На Лиманському напрямку: противник здійснив вісім невдалих атак на позиції ЗСУ. Тривають бойові зіткнення в районах Макіївки і Невського.

На Сіверському напрямку: зафіксовано збільшену активність окупаційних військ. Продовжуються бої поблизу Білогорівки та Спірного.

На Краматорському напрямку: противник атакує в районі Часового Яру, де українські військові відбивають штурми в двох локаціях. З початку доби було зареєстровано чотири спроби противника прорватися до позицій українських військ. Оборонні сили успішно відбили атаки окупантів поблизу Кліщіївки.

На Торецькому напрямку: кількість ворожих штурмів різко зросла до шести. Північне та Торецьк були атаковані ворожою авіацією. Сили оборони відбили п'ять штурмових дій противника. Одну атаку біля Дачного зупинили.

На Покровському напрямку: зафіксовано найбільшу кількість бойових зіткнень. З початку доби окупанти здійснили 20 атак на позиції ЗСУ в районах Новоолександрівки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої, Воздвиженки та Прогреса. Українські захисники відбили дев'ять ворожих штурмів, і ще 11 бойових зіткнень триває.

На Курахівському напрямку: тривають бої поблизу Красногорівки та Парасковіївки. Загальна кількість атак на цьому напрямку зросла до шести. В районах Карлівки і Селідового окупанти завдали ударів керованими авіабомбами.

На інших напрямках ситуація залишається стабільною. Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ.

Читайте також