Гетманцев розповів подробиці майбутніх податкових змін

Голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів у інтерв'ю виданню "Delo" про майбутні зміни в податковій системі України.

За словами Гетманцева, реформа "10-10-10", яку так широко анонсував Офіс Президента, ймовірно, не буде реалізована. Замість цього, Україна буде пристосовувати своє податкове законодавство до стандартів Європейського Союзу щодо всіх основних податків.

Наприклад, Україна може відмовитись від блокування податкових накладних, але запровадить європейські механізми контролю, які будуть ефективними і не дозволять зловживань з ПДВ і іншими податками, пояснив Гетманцев.

Паралельно, Державна податкова служба вже переживає перезавантаження, зазначив Данило Гетманцев. Багато спеціалістів були звільнені, але це потрібно для очищення системи.

Він також підкреслив, що законопроєкт про перезавантаження Державної податкової служби буде розглянутий і ухвалений у парламенті.

Згідно з оцінками Гетманцева, у 2022 році збитки економіки України від тривог можуть досягнути 9 млрд грн на день, що більше, ніж у минулому році.

Читайте також:

  • Данило Гетманцев: Місцеві бюджети отримують від військових 100 млрд на рік. Час віддати ці гроші армії
  • 20% податків для ФОПів. Чому бізнес у шоці і що каже автор ідеї Гетманцев