Гіркін зібрався в президенти Росії, але щось пішло не так

Збираються підтримати висування Гіркіна на пост Президента Росії

24 грудня у Москві провели збори ініціативної групи з метою висування російського терориста та військового злочинця Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) на пост Президента Росії. За повідомленням російських Telegram-каналів Sota та "Осторожно, новости", на засіданні групи вдалося зібрати 556 підписів на підтримку Гіркіна.

Прискіпливіші нюанси

Зазначається, що протоколи зборів з підтримки Гіркіна були підписані без участі нотаріуса, оскільки останній так і не з'явився. Ініціативна група обіцяє провести недо-підтверджувальні дії у понеділок. Також, учасники групи запропонували надсилати документи (наприклад, фото паспортів) через Telegram.

Пропагандистські заяви на зборах

Крім цього, Євген Скрипник (позивний "Прапор"), представник штабу Гіркіна, закликав "вбивати якнайбільше українців-військових, приводити до влади в Україні росіян і порушувати 'російське питання'".

Підтримка зі сторони церкви

За даними видання Sota, на збори з підтримки Гіркіна прийшов "настоятель Микільського храму Єнісейської єпархії Московського патріархату".

Реакція ЦВК

За повідомленням "Осторожно, новости", члени ЦВК не були присутніми на зборах і малоймовірно, що такі документи будуть підтверджені.

Нагадаємо, що у листопаді Гіркін анонсував свій намір брати участь у виборах Президента РФ. Терориста затримали у липні за заявою колишнього співробітника ПВК "Вагнер". Гіркін критикував владу в РФ та назвав Путіна нікчемою, що й могло спровокувати його затримання.

Детальніше: Чому Особливий моніторинговий центр американських та російських ЗМІ (ISW) дослідив кандидатуру Гіркіна