Готель у Буковелі і нагороди від ФСБ: арештували майно охоронця Януковича

Служба безпеки України арештувала майно охоронця колишнього президента Віктора Януковича на 50 млн грн.

Серед арештованого ‒ елітний готельний комплекс в Буковелі загальною площею понад 1,2 тис. м2. Про це СБУ повідомила у понеділок.

Також арештували квартири у центральному районі Києва загальною площею понад 200 м2, два паркомісця у столиці, п'ять земельних ділянок загальною площею понад 1 га на Київщині, Ялті та Івано-Франківській області.

"Наразі перевіряється причетність їхнього власника до фінансування російських окупаційних угруповань у війні проти України", ‒ розповіла СБУ.

Спецслужба не називає прізвища.

За повідомленням порталу "Слово і діло", йдеться про В'ячеслава Заневського.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На фото, яке опублікувала СБУ, видно нагороди від російських ФСБ і МВС. Також ‒ зброя.

Під час обшуків у столичній квартирі фігуранта виявили:13 одиниць зброї, у тому числі колекційної; понад 5,6 тис. набоїв.

СБУ повідомила про кримінальне провадження за статтею ‒ фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Віктор Янукович перебуває у розшуку. Після Революції гідності втік до Росії. 2015 року Верховна Рада позбавила його звання президента.

2019 року суд заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни. Януковича засудили до 13 років позбавлення волі. Тюремний строк почнуть відраховувати після арешту.

Януковича та ексзаступника начальника управління державної охорони заочно судитимуть у справі про підбурювання до дезертирства та організацію незаконного переправлення через держкордон.