ГУР поділилася деталями знищення ВДК Цезар Куніков

Українські спецназівці знищили російський корабель в Чорному морі

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що вдалу спецоперацію знищення великого десантного корабля "Цезар Куніков" Чорноморського флоту Росії здійснили спецназівці "Групи 13". Цю інформацію передає прес-служба ГУР.

Вона також повідомила, що платформа United24 надала підтримку під час спецоперації.

За даними розвідки, атаку на корабель провели морські дрони "Magura V5" у районі неподалік від міста Алупка, що знаходиться біля окупованого Криму. Як наслідок, "Цезар Куніков" отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. Варто зазначити, що корабель названо на честь російського офіцера, який був вбитий 101 рік тому.

"У результаті "Цезар Куніков" отримав критичні пробоїни по лівому борту і почав тонути. Символічно, що російського офіцера, ім'ям якого назвали корабель, було вбито рівно 101 рік тому", - підкреслили в ГУР.

За даними розвідки, "Цезар Куніков" - це один з найновіших російських десантних кораблів проекту 775. На його борту можна було розмістити 87 членів екіпажу. Цей корабель був використаний Росією під час воєн проти Грузії, Сирії та України.

"Пошуково-рятувальна операція окупантів успіху не мала. Слава Україні!", - додали у розвідці.

Нагадаємо, що раннім ранком у середу, 14 лютого, дрони Головного управління розвідки Міноборони України затопили російський десантний корабель Цезар Куніков у Чорному морі.