ХАМАС ґвалтував жінок під час нападу на Ізраїль – Байден

Президент США Джо Байден повідомив, що бойовики ХАМАСу вчиняли насильство та причиняли тілесні ушкодження жінкам під час нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня. Про це повідомляє Reuters.

На зборі коштів на свою виборчу кампанію в штаті Массачусетс, президент США розповів, що за останні кілька тижнів було поширено багато повідомлень про "неймовірну жорстокість" палестинських бойовиків ХАМАС.

"Повідомлення про те, що жінки були зґвалтовані і піддавалися багаторазовим зґвалтуванням, їхні тіла були поганими ще за життя, про те, що терористи ХАМАС завдають стільки болю та страждань жінкам та дівчаткам, скільки можливо, а потім вбивають їх. Це жахливо", - заявив Байден.

Ізраїльська поліція розслідує сексуальні злочини, скоєні кількома сотнями терористів ХАМАСу, яких заарештували після нападу 7 жовтня. Міністерство юстиції заявило, що жертв катували, зґвалтували, спалювали живими і розчленовували.

Цю інформацію підтвердив і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Нетаньягу зазначив, що раніше зустрівся зі звільненими заручниками та з родичами тих, хто досі утримується в заручниках.

"Я почув несамовиті історії про жорстоке поводження. Я чув, як і ви, про сексуальне насильство і безпрецедентні випадки жорстокого зґвалтування", - додав він.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль готовий затопити тунелі ХАМАС морською водою.