Хотів жити до 100 років і ходити в гори. Згадаймо офіцера Ореста Кінаша

Кожного дня о 9 ранку ми вшановуємо пам'ять тих, кого взяла війна. Сьогодні згадаємо Ореста Кінаша.

Орест Кінаш, відомий альпініст з Львівщини, написав у Facebook про себе, що у нього були Гори і крила, але війна забрала все. Він був досвідченим гірським провідником і здійснив безліч походів Карпатами, Кавказом, Паміром та Туреччиною. Але коли почалася війна, він пішов служити в ЗСУ та обіцяв організувати похід в гори після війни. Проте він не зміг здійснити ці плани.

Орест також був активний в інших сферах. Він працював менеджером у проєкті по боротьбі з туберкульозом, а також займався документуванням воєнних злочинів на Донбасі разом із організацією Truth Hounds. Він був учасником численних місій по всій лінії розмежування, фотографував та документував злочини, які відбулися під час боїв. Його колеги його описують як професіонала зі щирою емпатією до людей.

Багато людей висловлюють свої спогади про Ореста та свої слова підтримки його рідним та друзям. Вони кажуть, що Орест завжди був усміхненим та позитивним, завжди цікавився, чи все нормально, і завжди був готовим допомогти. Вони також відзначають, що його справжнє покликання було в горах, а не на фронті.

Остання подорож Ореста відбулася з Бахмута до Львова і потім до його рідного села. Там жителі прощалися з Героєм, стоячи на колінах. Поховання відбулося у Києві.

Ми вшановуємо пам'ять Ореста Кінаша та всіх загиблих військових і цивільних, які віддали своє життя за нашу країну.