Хто стане новим міністром культури після Ткаченка: нардеп назвав претендентку

Замість Олександра Ткаченка новим міністром культури та інформаційної політики України може стати Олеся Островська-Люта.

Нині вона очолює "Мистецький Арсенал". Про це у Telegram повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

За його словами, саме "під неї і була розписана погоджена з Офісом президента гра з вимогами відставки".

"Можу сказати, що коли в країні війна, людина, яка мільйони коштів збирається використовувати на непотрібні серіали, не має бути на цій посаді. Плюс абсолютно провальна робота з марафоном, який не дивляться. Й історія з Лаврою. Останньою краплею стали тендери", ‒ наголосив Гончаренко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Олесі Островській-Лютій 44 роки. Вона родом зі Львова. У 2000 році закінчила магістратуру Національного університету "Києво-Могилянська академія" за спеціальністю "Культурологія".

З 1998 по 1999 рік була офіс-менеджером Міжнародного фонду "Відродження". Із 2003 року працювала помічником директора благодійного фонду "Центр сучасного мистецтва" Сороса.

Із 2008 по 2014 рік була керівником проектів та програм благодійного фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

У лютому 2014 року, після Помаранчевої революції, Асамблея діячів культури України, що самоорганізувалася у стінах Міністерства культури, запропонувала призначити Островську-Люту міністром. А коли цю посаду обійняв Євген Нищук, він запросив Островську-Люту на посаду першого заступника міністра. Пішла у відставку зі зміною уряду в грудні 2014 року.

Із липня 2016 року призначена директором державного підприємства Національний культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький арсенал" Державного управління справами.

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко 20 липня подав заяву на звільнення. Він заявляє, що через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни.

Перед тим президент України Володимир Зеленський відреагував на скандали в сфері бюджетних закупівель.Він запропонував знайти заміну міністру культури і інформаційної політики Олександру Ткаченку.