Ідентифікація пенсіонерів-ВПО: ПФУ відповів, як її пройти маломобільній особі

Ідентифікація пенсіонерів-ВПО: ПФУ відповів, як її пройти маломобільній особі

У Пенсійному фонді України розповіли, як малобільному пенсіонеру-ВПО пройти ідентифікацію.

Головне управління ПФУ у Донецькій області повідомляє, що якщо не пройти ідентифікацію у зазначені терміни, виплата пенсій припиняється доти, доки це не буде зроблено. Однак не всі можуть звернутись до ПФУ самостійно 

Тому українцям пояснили, що якщо маломобільний пенсіонер не має можливості пройти ідентифікацію особисто, він може скористатися послугою онлайн.

У ПФУ підказали, що зробити це можна:

  • через авторизацію в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг ПФУ за допомогою Дія.Підпис, створеного у мобільному додатку "Дія";
  • за допомогою відеоконференцзв'язку у територіальному органі Пенсійного фонду України.

Якщо у маломобільних громадян за станом здоров'я немає можливості самостійно здійснювати свої права та виконувати обов'язки, у заяві/зверненні на проходження ідентифікації шляхом відеоконференцзв'язку вони можуть зазначити необхідність присутності під час проведення відеоідентифікації персонального асистента чи помічника.

Особа з порушеннями слуху та мови у заяві/зверненні може вказати інформацію про необхідність залучити до сеансу відеоідентифікації перекладача мови.

За недієздатних осіб та осіб, дієздатність яких обмежена, заяви подаються опікунами, піклувальниками, представниками установ (органів опіки та піклування), які виконують функції опікунів або піклувальників.

Від чого залежить розмір майбутньої пенсії, українцям було роз'яснено раніше.

Читайте також: