Мінветеранів представить свої електронні сервіси на міжнародній конференції

Мінветеранів представить свої електронні сервіси на міжнародній конференції

В.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун представив електронні сервіси Мінветеранів на міжнародній конференції

В.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун перебуває з робочим візитом у місті Люксембург. Тут він представляє електронні сервіси Мінветеранів на цьогорічній міжнародній технологічній конференції The International Tech Pulse.

"На міжнародній IT-конференції The International Tech Pulse говоримо про діджиталізацію Міністерства у справах ветеранів України та розвиток технологій для ветеранів і ветеранок ще більше. Діджиталізація є важливим та ефективним інструментом системи переходу від військової служби до цивільного життя. І в рамках зобов’язань на шляху до ЄС Мінветеранів впроваджуватиме відповідні реформи у сфері ветеранської політики", – наголосив Олександр Порхун, передає Урядовий портал.

Забезпечення доступу до житла для ветеранів

У порядку денному також забезпечення доступу до житла для ветеранів війни, членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України, зокрема серед внутрішньо переміщених осіб, житло яких зруйновано. В рамках програми ЄС Ukraine Facility протягом чотирьох років будуть профінансовані бюджетні програми Мінветеранів для забезпечення їх житлом. Загальний розмір цієї підтримки становить 450 млн євро, повідомив очільник Мінветеранів.

Зустріч з друзями України

Олександр Порхун вже провів зустріч з великими друзями України – колишнім міністром оборони Люксембургу Франсуа Баушєм та екс-міністеркою культури і юстиції Сем Тенсон. Ці люди багато зробили для того, щоб Україна могла протистояти збройній агресії РФ. Люксембург став однією з перших країн, яка надала летальне озброєння Україні. А 16% оборонного бюджету спрямували на допомогу нашій державі.

Читайте також: