З 1 липня в Україні можуть мобілізувати три категорії студентів: список

З 1 липня в Україні можуть мобілізувати три категорії студентів: список

Українські студенти зможуть отримати відстрочку від мобілізації

З 1 липня українські студенти зможуть отримати відстрочку від мобілізації. Про це повідомили на сайті Верховної Ради. Згідно зі змінами до закону про мобілізацію, який набув чинності 18 травня, студенти-чоловіки зможуть отримати відстрочку, але будуть викликані до Збройних сил України за окремими категоріями.

Відстрочку від мобілізації отримають студенти, які навчаються заочно, та ті, хто отримує другу або третю вищу освіту. Також відстрочку отримають ті, хто отримує освіту нижчого рівня, ніж вже мають. При цьому здобувачі освіти, які навчаються за денною або дуальною формою, та інші певні категорії громадян, такі як докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури, також не підлягають мобілізації у особливий період.

Крім того, вказані категорії громадян можуть добровільно приєднатися до Збройних сил України за контрактом. При цьому педагогічні працівники установ ПТУ та загальноосвітніх шкіл не підлягають мобілізації до ЗСУ, якщо працюють на основному місці роботи не менше ніж на 0,75 ставки.

Студентам, аспірантам та докторантам, які навчаються за денною або дуальною формою навчання, слід підтвердити свій студентський статус відповідними документами.

Читайте також: