Ігнат пояснив, чому тривоги через зліт Міг-31К стали коротшими

Останні повітряні тривоги в Україні через російський винищувач МіГ-31К

Останнім часом в Україні виникають короткі повітряні тривоги через російський винищувач МіГ-31К. Причиною цього може бути тренувальний зліт або переліт на інший аеродром. Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

Вночі були "Шахеди", а вранці МіГ-31К десь там в районі Тамбовської області злітав. Ну традиційно. Він кожен день злітає і випробовує нашу нервову систему. І не лише випробовує систему, мова йде ж про реальну небезпеку. Небезпеку того, що вони можуть застосувати "гіперзвукову", як вони називають ракету "Кинджал" Х-47М2 - сказав він.

У Повітряних силах наголосили, що тривожитися не варто, оскільки в Росії великі запаси "Кинджалів".

Крім того, зазначу, що збили на півдні десь три розвідувальні БПЛА. Доволі серйозно активізував ворог розвідку повітряну саме на південному напрямку, на Херсонщині. Десь по Дніпру вони розташовують безпілотники, щоб відстежувати лінію бойового зіткнення. Вишукують які там наші слабкі місця, можливо. Системи ППО, які знищують російські літаки тощо - додав речник.

Під час обговорення тривалості останньої повітряної тривоги, Ігнат заявив, що наразі немає точної інформації про те, що там відбувається.

Але загалом МіГ-31 міг здійснити зліт, облетіти по колу десь там в районі аеродрому та сісти. Тобто відпрацювати зліт-посадку. Такий собі тренувальний політ міг бути. Але кожен тренувальний політ може стати й не тренувальним. Він може виконати завдання. Можливо, це другий варіант, МіГ просто здійснює переліт на інший аеродром. Тобто через перебазування теж можуть бути такі короткі тривоги - пояснив він.

Нагадаємо, що триває 673-тя доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом останньої доби відбулося 56 бойових зіткнень.

На протязі останньої доби наша авіація завдала ударів по десятьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також по два зенітно-ракетних комплексах противника.

Підрозділи ракетних військ в нанесли удари по п'яти районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двом пунктам управління, шести складам боєприпасів та двом артилерійським засобам противника.