Як закінчиться війна з РФ? Заступник Буданова дав несподіваний прогноз

Змістовні переговори з Росією можуть розпочатися не раніше, ніж у другій половині 2025 року

Змістовні переговори з Росією можуть розпочатися не раніше, ніж у другій половині 2025 року, заявив заступник начальника Головного управління розвідки Вадим Скібіцький. Він зазначив, що навіть якби Україна змогла відкинути російські сили назад до кордонів, це не припинило б війну, оскільки такі конфлікти можуть закінчитися лише договорами. Наразі обидві сторони борються за найвигіднішу позицію перед майбутніми переговорами.

За словами Скібіцького, до того часу Росія відчує серйозні зустрічні вітри. Російські військові виробничі потужності розширилися, але досягнуть плато на початку 2026 року через брак матеріалів та інженерів. Якщо нічого не зміниться в інших аспектах, Україна зазнає цієї проблеми першою.

За думкою Скібіцького, Європа є найбільшим невизначеним фактором в цьому конфлікті. Якщо партнери України не знайдуть способу подальшого збільшення оборонного виробництва, щоб допомогти Україні, вони також опиняться під прицілом Росії. За його словами, значення статті 5 Статуту НАТО щодо колективної оборони є перебільшеним, оскільки реакція НАТО може зайняти до 10 днів, тоді як росіяни зможуть захопити Балтію за 7 днів.

Зазначається, що Україні не залишається вибору, окрім як боротися, оскільки результат війни залежить від країни. За словами Скібіцького, хоробрість і жертовність України дали Європі багаторічний перевагу щодо запобігання прямій загрозі російських військових дій на десятиліття.