Ігнат сказав, з яким запитанням його вже "дістали"

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що його вже "наскочили" запитання щодо недорогої розробки безпілотників, яку використовує Російська Федерація - країна-агресор. Про це Ігнат зазначив під час інтерв'ю "Радіо Свобода".

Журналіст спитав полковника, що відомо про російський безпілотник "Італмас", про який російські Telegram-канали створили багато постів. У відповідь Ігнат сказав, що вже втомився відповідати на це питання, оскільки двигун для цього дрону можна придбати на китайських веб-сайтах.

Речник Повітряних сил також зазначив, що подібні безпілотні літальні апарати неодноразово проникали в український повітряний простір з різних напрямків, але вони мають аматорську конструкцію.

Зі слів Ігната, Повітряні сили - це складова частина Збройних сил, відповідальна за збиття ворожих повітряних цілей. Система протиповітряної оборони знаходить ціль на радарі і збиває її. Варто звернутися до фахівців, якщо літак зазнав аварії на землі. Це, пояснив Ігнат.

Існують спеціальні підрозділи в Національній поліції, які займаються документацією уламків ракет та безпілотників, визначаючи типи боєприпасів, що летять, та інше, додав полковник.

Раніше Інститут вивчення війни повідомив, що російські війська розпочали використовувати нові безпілотники "Італмас" під час атак на Україну. 25 жовтня з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, РФ) росіяни запустили 11 ударних безпілотників типу Shahed. Протиповітряна оборона знищила всі безпілотники. Загалом під час повного наступу росіяни випустили 1961 безпілотників Shahed по Україні, більшість з яких було збито протиповітряною обороною, повідомив президент Володимир Зеленський в серпні.