Іран використав війну в Ізраїлі як прикриття для страти 127 людей

За час війни в Ізраїлі, Іран зазнав великої кількості втрат на своїй території. З цього приводу з'явилася стаття в The Guardian.

За даними різних правозахисних організацій, з 7 жовтня, коли ХАМАС почав свою атаку на Ізраїль, іранський режим стратив більше 127 осіб, серед них були жінки та діти.

Інформація про високу кількість страт в Ірані з'явилася після того, як в Ізраїлі почалася війна з ХАМАСом. Тільки 29 листопада, іранськими властями було стратено не менше семи осіб.

Правозахисниці та сім'ї загиблих звинуватили режим в Тегерані в тому, що він використовує стан війни в Газі, щоб вбивати людей без будь-якого судового процесу.

Директор Іранської правозахисної групи (IHR) Махмуд Амірі-Могаддам, сказав, що міжнародне співтовариство майже не звертало увагу на порушення прав людини в Ірані впродовж війни, і не реагувало на збільшення кількості страт.

Він також зазначив, що ІHR зафіксувала подвійне збільшення страт в жовтні та листопаді порівняно з серпнем та вереснем.

Нагадаємо, Іран та Росія домовилися про постачання Тегерану винищувачів Су-35 російського виробництва, ударних вертольотів Мі-28 та навчально-тренувальних літаків Як-130.