Ізраїль атакував табір біженців у Газі: щонайменше 70 загиблих

Ізраїл атакував табір біженців у Секторі Гази, загинули щонайменше 70 осіб

Під час ізраїльської атаки на табір біженців Аль-Магазі у центрі Сектора Гази загинули щонайменше 70 осіб. Про це повідомляє CNN з посиланням на Міністерство охорони здоров'я Сектора Гази, кероване ХАМАСом.

На відео, опублікованому палестинським Червоним Півмісяцем, видно, як поранених осіб з табору доставляють до машин швидкої допомоги.

Речник міністерства Ашраф Аль-Кідра написав, що відбувається в таборі Магазі - це масове вбивство, яке відбувається на переповненій площі, де живуть люди.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що отримала повідомлення про інцидент у таборі, яке зараз перевіряє. Вони додають, що незважаючи на терористичну активність ХАМАСу у цивільних районах Сектора Гази, вони дотримуються міжнародного права та намагаються мінімізувати шкоду цивільному населенню.

Зазначимо, що Ізраїль стверджує, що ХАМАС використовує цивільні установи, включаючи табори біженців і лікарні, для заховування своїх терористичних інфраструктур.

Ізраїль не міняє свого курсу щодо військового переслідування ХАМАСу, незважаючи на критику з боку міжнародного співтовариства через кількість жертв серед цивільного населення в Секторі Гази.

Раніше повідомлялося, що ЦАХАЛ знайшов тіла п'ятьох полонених у підземних тунелях ХАМАСу на півночі Сектора Гази.

Ізраїль розглядає можливість надання імунітету лідерам ХАМАСу в Секторі Гази, якщо вони припинять війну.