Ізраїль пропонує евакуацію немовлят із найбільшої лікарні Гази

Армія оборони Ізраїлю готова евакуювати немовлят з найбільшої лікарні в Секторі Гази, повідомили військові. Однак палестинська влада заявляє, що люди в медзакладі все ще перебувають під обстрілами. Про це повідомило агентство Reuters.

Зазначається, що лікарня "Аль-Шифа" та інші медичні установи на півночі Гази, де Ізраїль проводить бойові дії проти терористичних угруповань, не мають можливості надавати достатню допомогу пацієнтам. З кожним днем зростає число поранених внаслідок обстрілів, пише видання.

Глава армійського командування Ізраїлю, контрадмірал Даніель Хагарі, заявив, що ізраїльські військові допоможуть евакуювати дітей з лікарні за проханням її персоналу.

Речник міністерства охорони здоров'я Гази, Ашраф Аль-Кідра, зазначив, що ізраїльський вогонь не безпосередньо вдарив по лікарні "Аль-Шифа" вночі, але дуже налякав медичний персонал і цивільних осіб.

За його словами, у медичному закладі перебували 45 немовлят, з них двоє вже загинули.

Нагадаємо, що офіс Організації Об'єднаних Націй в Секторі Гази був обстріляний минулої ночі, повідомили в організації.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Ізраїль врешті-решт завершив оточення міста Газа і знищив тисячі бойовиків ХАМАСу.

Як повідомлялося, після завершення війни із ХАМАСом, Ізраїль буде проти Палестинської автономії у Секторі Гази.