Ізраїль різко відповів на погрози Ірану та готовий до військових дій проти "Хезболли" та Лівану

Ізраїль різко відповів на погрози Ірану та готовий до військових дій проти

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац готовий до повномасштабних військових дій проти Лівану, якщо угруповання "Хезболла" продовжить свої атаки. Він зреагував на погрози Ірану про "війну на знищення".

У своїй заяві на соціальній мережі X (раніше відомій як Twitter) Кац чітко висловив свою позицію. Він написав: "Сьогодні Іран погрожує знищити Ізраїль, якщо Ізраїль сповна відповість на атаки "Хезболли" з Лівану. Моя відповідь Ірану чітка: якщо "Хезболла" не припинить вогонь і не піде з південного Лівану, ми будемо діяти проти неї на повну силу, доки безпека не буде відновлена і мешканці не зможуть повернутися до своїх домівок".

Кац також додав, що "режим, який загрожує знищенням, заслуговує на знищення".

"Незважаючи на те, що Іран вважає психологічною війною пропаганду сіоністського режиму про намір напасти на Ліван, якщо він розпочне повномасштабну військову агресію, розпочнеться війна на знищення. Усі варіанти, у тому числі повне залучення всіх фронтів Опору на столі", - заявило представництво Ірану ООН.

Ситуація на кордоні Ізраїлю з Ліваном загострюється через конфлікт в секторі Газа. У Лівані діє ісламістський рух "Хезболла", який підтримується Іраном і становить серйозну загрозу для Ізраїлю.

За повідомленнями журналістів CBS News, в США зростає стурбованість можливістю відкриття нового фронту, що може збільшити потреби Ізраїлю в американській зброї. Американські офіційні особи зазначають, що можлива війна з ліванською "Хезболлою" є сценарієм, до якого ізраїльські військові готувалися роками, на відміну від раптового нападу ХАМАСу на Ізраїль у жовтні 2023 року.

Видання WSJ раніше заявило, що війна між Ізраїлем та Іраном неминуча.

Читайте також: