Ізраїль та ХАМАС домовилися про перемир’я: деталі

У четвер, 23 листопада, представник міністерства закордонних справ Катару повідомив, що тимчасове перемир'я між Ізраїлем і ХАМАС почне діяти в п'ятницю, 24 листопада, о сьомій годині ранку, а першу групу ізраїльських заручників відпустять того ж дня о 16:00. Про це повідомляє The Times of Israel.

Очікується звільнення з полону ХАМАС 13 ізраїльтян - жінок і дітей. Після цього будуть відпущені палестинські в'язні з ізраїльських в'язниць.

Військове крило ХАМАС також повідомило, що режим припинення вогню почнеться вранці в п'ятницю і триватиме чотири дні.

"Через чотири дні буде відпущено 50 (заручників - "Глав командування")", - повідомила бригада Із ад-Діна аль-Кассама, підтверджуючи інформацію, що троє ув'язнених палестинських засуджених за тероризм будуть відпущені в обмін на кожного ізраїльського заручника.

Отже, загалом буде відпущено 150 палестинських в'язнів з ізраїльських в'язниць, які перебувають там за терористичні злочини, всі вони жінки або неповнолітні.

Раніше передбачалося, що пауза в боях розпочнеться лише після звільнення першої групи ізраїльських заручників.

Угода про припинення вогню і звільнення заручників була укладена за посередництва Катару та США.

Раніше ми повідомляли, що припинення вогню між Ізраїлем і палестинським рухом ХАМАС почнеться не раніше п'ятниці 24 листопада.

До речі, Кабінет міністрів Ізраїлю затвердив угоду про звільнення приблизно 50 заручників, які були викрадені в Секторі Гази.