Ізраїль уклав історичну угоду з Фінляндією

Ізраїль і Фінляндія уклали історичну угоду на продаж системи протиповітряної оборони «Праща Давида» за рекордну суму в 317 мільйонів євро. Про це повідомили у Міністерстві оборони Ізраїлю.

Угоду підписав генеральний директор Міністерства оборони Ізраїлю генерал-майор Еял Замір. У заході підписання взяли участь посол Фінляндії в Ізраїлі Ніна Нордстрьом та інші високопосадовці обох країн.

Система протиповітряної оборони «Праща Давида» є однією з найсучасніших та найефективніших на світовому ринку. Вона здатна перехоплювати балістичні ракети, крилаті ракети, літаки та безпілотники. Система продемонструвала високоефективність під час військових дій у різних сценаріях.

Крім «Пращі Давида», Ізраїль також використовує інші системи протиповітряної оборони, зокрема ППО «Залізний купол», яка забезпечує захист від ракет малої дальності, а також система ПРО «Хец» («Стріла»), яка призначена для ураження балістичних ракет і ракет великої дальності.

У інших новинах, міністр єврейської спадщини Аміхай Еліяху викликав скандал своєю заявою про можливий ядерний удар по Сектору Гази. Це призвело до його відсторонення від участі у засіданнях уряду. Крім того, США не підтримують припинення вогню Ізраїлем у конфлікті з ХАМАС і закликають до встановлення «гуманітарних пауз».