Ізраїль вирішив повернутися до смертної кари для терористів

У Ізраїлі планують впровадити смертну кару для терористів. Про це повідомив міністр національної безпеки Ітамар Бен Ґвір. Він заявив, що законопроєкт вже готовий і буде внесений на розгляд Кнесету. Гвір впевнений, що всі члени Кнесету підтримають цей важливий законопроект.

Однак, в історії Ізраїлю смертну кару застосовували лише двічі, останній раз це сталося у 1962 році. Тоді було страчено архітектора Голокосту Адольфа Ейхмана.

У між тим, Армія оборони Ізраїлю планує знищити військову інфраструктуру угруповання ХАМАС на півночі Гази. Про це повідомив генерал-лейтенант Герці Га-Леві, очільник штабу ЦАХАЛ. Нещодавно ізраїльські війська також провели удари по ліванському угрупованню "Хезболла" і терористу, що діяв на території Лівану.

Раніше Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, у якій закликається до розширених гуманітарних пауз у Секторі Гази. Резолюцію внесла Мальта, а Вона отримала підтримку 12 голосів "за". Вона закликає до негайного звільнення заручників та виконання всіма сторонами своїх зобов'язань згідно міжнародного права.