Кабмін оновив список речей, які заборонено пересилати поштою

Кабінет міністрів України ухвалив офіційний перелік предметів, які заборонено відправляти поштою. Про це свідчить постанова Кабміну № 958, що датована 08 вересня 2023 року.

У переліку зазначено, що забороняється пересилати національну та іноземну валюту (виключення становлять нумізматичні монети й їх колекції), харчові продукти з терміном придатності до 10 днів, напої з високим вмістом спирту, тютюнові вироби, речовини для електронних сигарет, на яких відсутні акцизні марки, зброю, отруйні та радіоактивні речовини, отруйні рослини, речовини для негласного отримання інформації, біологічні агенти та інші небезпечні речовини.

У міжнародних поштових відправленнях також заборонено пересилати вогнепальну зброю, холодну зброю, предмети для нападу та оборони, бойові припаси, вибухові речовини, радіообладнання та пристрої, що заборонені в Україні, біологічні агенти, токсичні речовини, радіоактивні речовини, ртуть, кислоти та інші предмети, що заборонені законодавством країни відправлення.

Варто відмітити, що раніше в Україні такий список вже існував, однак його було необхідно оновити у зв'язку з новим законом "Про поштовий зв'язок", який набрав чинності в травні 2023 року.

Крім того, компанія "Нова пошта" планує розширити свою присутність в Німеччині, відкривши ще 13 відділень до кінця 2023 року. Вже зараз вона має сім відділень у різних містах Німеччини, таких як Берлін, Гамбург, Мюнхен, Дрезден, Франкфурт-на-Майні та Кельн.