Кавун як символ палестинської пропаганди: його історія та значення

У Інтернеті з'явився новий тренд, пов'язаний з підтримкою Палестини, і він пов'язаний з кавуном. Цей фрукт використовується через його кольори, що символізують палестинський прапор - червоний, зелений, білий і чорний. Інформацію надає vesty.

Також слід зазначити, що використання кавуну з політичним значенням не є новим. Після Шестиденної війни 1967 року уряд Ізраїлю заборонив публічний показ палестинського прапора та його кольорів. Будь-які демонстрації прапора могли викликати арешти. Однак, кавун не підпадав під ці заборони і став альтернативним символом палестинського націоналізму.

Блок галереї

Крім того, кавун був пов'язаний з палестинцями, які масово вирощували його. Тому він став символом протесту проти дій ізраїльської армії. Кавун з'являвся на підпільних листівках і агітках, використовувався під час першої та другої інтифад.

У 1993 році Ізраїль скасував заборону на показ палестинського прапора у рамках угод в Осло. Однак пропаганда з кавуном продовжувалася. Палестинські художники використовували його як символ опору, як символ «національного відродження».

У січні 2023 року міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен-Гвір надав поліції повноваження конфіскувати палестинські прапори. Також він подав законопроект, який забороняє показ прапора у державнофінансованих установах, включаючи університети.

У червні 2023 розпочався протест проти конфіскації палестинських прапорів в зв'язку з заявами Бен-Гвіра. На таксі в Тель-Авіві з'явилися наклейки з кавуном і написом «Це не палестинський прапор». Під час операції «Залізні мечі» палестинський кавуновий тренд у соцмережах став дуже популярним.

Нагадаю, що 101 українець отримав дозвіл на евакуацію з Сектору Гази. Очікується, що операція розпочнеться сьогодні, 7 листопада. Посольство України вже очікує на кордоні з Єгиптом та Газою.