Кібератака на «Київстар» та візит Зеленського до Конгресу США. Головне за 12 грудня

Україна отримає новітні десантні машини від Rheinmetall

За інформацією компанії Rheinmetall, до кінця 2023 року ЗСУ можуть отримати першу партію німецьких новітніх десантних машин Caracal. Перші п'ять машин будуть доставлені в Україну наприкінці 2023 або на початку наступного року, що зробить Україну першим державою світу з цими машинами на озброєнні. Загалом, Rheinmetall поставить Caracal на озброєння Бундесверу з 2023 року. Крім того, німецька армія хоче придбати близько 2 тис. таких машин, а збройні сили Нідерландів - понад 1 тис.

Кібератака на "Київстар"

12 грудня один з найбільших мобільних операторів України - "Київстар" - зазнав технічного збою, який пізніше був підтверджений як "потужна хакерська атака". Робота мережі може бути відновлена впродовж доби або навіть через тиждень, а наслідки цієї атаки виявилися поважнішими, ніж очікувалося.

СБУ затримала російську агентку, яку курував священник УПЦ МП

В Донецькій області була затримана агентка ФСБ Росії, яка отримувала допомогу від представника УПЦ Московського патріархату. За даними слідства, ця агентка надавала інформацію про геолокації підрозділів ЗСУ в районі Краматорська.

США і Канада ввели нові санкції проти Росії

12 грудня Сполучені Штати Америки і Канада запровадили санкції проти Росії. Обмеження стосуються оборонних заводів, банків і осіб, які брали участь у "виборах" на окупованих територіях. Міністерство фінансів США виконує свої зобов'язання і вживає заходів проти суб'єктів третіх країн, що підтримують війну Росії проти України.

Візит Зеленського до Конгресу США

Президент України Володимир Зеленський відвідав Конгрес Сполучених Штатів Америки, де провів зустрічі з американськими сенаторами. Ці зустрічі були оцінені як дуже важливі.

Читайте також:

  • Monobank заявив про масовану кібератаку
  • Ймовірність відставки Залужного та Наєва: Умєров розставив крапки над "і"
  • Новенький BMW під час війни та допомога від держави: що задекларував ексначальник Полтавської ОВА
  • Андрій Шевченко офіційно став кандидатом на посаду Павелка
  • Бюджетникам в Україні у 2024 році двічі підвищать зарплати: дати та суми