Кібератака на «Київстар»: у компанії розповіли про невирішені проблеми

Компанія мобільного оператора "Київстар" продовжує відновлювати свої послуги після найбільшої хакерської атаки в історії компанії.

У повідомленні компанії зазначено, що новини від їх спеціалістів дарують надію та впевненість.

На 17 грудня було відновлено наступні послуги: голосовий зв'язок, включаючи роумінг, і мобільна передача даних.

  • доступні послуги голосового зв`язку, в тому числі у роумінгу;
  • відновлена мобільна передача даних.

Також розпочато відновлення доступу до M2M для бізнес-клієнтів.

Зазначається, що планується якнайшвидше включення послуги SMS.

У компанії повідомляють, що деякі населені пункти, зокрема Київ, все ще мають проблеми з доступом до "Домашнього Інтернету", проте це тимчасове явище. Компанія залучила увесь персонал для відновлення роботи послуги якомога швидше.

Компанія попереджає, що поки відбувається стабілізація мережі, мобільна передача даних може працювати повільніше, що є необхідним для забезпечення безпеки.

12 грудня стався масштабний збій в роботі мобільного оператора "Київстар", який стався через хакерську атаку на ядро мережі. Відповідальність за цю атаку взяли на себе російські хакери з групи "Солнцепек". Хакери зламали захист оператора через обліковий запис одного зі співробітників і знищили внутрішню мережеву інфраструктуру, яка не лише забезпечує зв'язок мільйонів абонентів, а й ЗСУ.

Президент компанії "Київстар" повідомив про це і наголосив, що зламання захисту стало можливим через використання облікового запису співробітника.