Києво-Печерська лавра започатковує акцію на підтримку військовополонених

Києво-Печерська Лавра починає акцію під назвою "Дзвін Пам'яті та Надії". З її допомогою щодня будуть бити у дзвони на підтримку військовополонених. Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Згідно з повідомленням, тепер у Києво-Печерській лаврі будуть щодня згадувати українських військовослужбовців, які потрапили в полон армії РФ.

Також щоранку після загальнонаціональної хвилини мовчання на Великій лаврській дзвіниці буде битися найбільший дзвін Лаври.

Дзвін буде вдаряти 9 разів, що символізує 9 років війни. Він нагадуватиме про військових, які перебувають в полоні, цивільних громадян, утримуваних у московських катівнях, зниклих безвісти, депортованих до РФ дітей і дорослих.

Дзвін буде лунати, доки останній військовополонений не повернеться додому. Кожна людина, яка повертається з російського полону або депортації, матиме можливість особисто долучитися до цієї щоденної акції,

Раніше повідомлялося, що Росія практично зупинила обмін полоненими з Україною з серпня цього року.

Комісія з питань встановлення факту полону встановила, що російські окупанти позбавили волі щонайменше 4337 громадян України, серед яких військовослужбовці ЗСУ та цивільні.