"Київ не отримає ні копійки" – Угорщина поставила ЄС ультиматум

Україна не отримає "жодної копійки" з бюджету Євросоюзу, доки Угорщина не отримає повне фінансування.

Про це на урядовому брифінгу заявив очільник адміністрації прем'єра Угорщини Сергій Гуяш. Для фінансової допомоги Україні потрібна згода всіх країн-членів ЄС, тому угорська влада фактично загрожує всьому Євросоюзу, передає Obozrevatel.

"Для зміни бюджету ЄС потрібна одноголосна підтримка всіх членів блоку. Країна, яка не входить до ЄС (Україна Gazeta.ua) не отримає жодної копійки, поки країна, яка входить до ЄС (Угорщина Gazeta.ua) отримає все, що їй належить згідно із законом", цитує видання заяву чиновника.

Угорщині заморожують виплати через порушення демократичних принципів, корупцію, порушення прав людини в країні. Таким чином, країни ЄС намагаються змусити угорську владу повернутися до демократичних принципів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У грудні 2022 року низка країн ЄС наполягала на тому, аби заблокувати виплати Угорщині. Йдеться про 6,3 млрд. Причиною такого рішення стало порушення демократичних стандартів у країні. Раніше Угорщина отримувала кошти від ЄС у відповідь на розблокування важливих рішень (наприклад, санкції проти РФ, погодження фінансової підтримки України).

У Європейському Союзі кожна країна-член має право вето. Це призвело до того, що проросійська позиція угорської влади блокує прийняття пакетів санкцій ЄС проти Росії.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто звинуватив Європу у "глобалізації війни" в Україні.

За його словами, європейці нібито повинні були запобігти самій війні, тоді як натомість "ризики ескалації", навпаки, зростають, повідомляє Сhina Daily.

Він додав, що цілі санкцій, зокрема тиск на Росію, не були досягнуті, а конкурентоспроможність європейської економіки "падає з кожним днем".