Київ опинився в десятці найгірших для життя міст за версією The Economist

Київ опинився в десятці найгірших для життя міст за версією The Economist

Згідно з рейтингом, Київ другий рік поспіль вважається одним з найменш придатних для життя міст. Це дослідження провела дочірня компанія журналу The Economist - EIU. Міста оцінюються за п'ятьма категоріями: стабільність, охорона здоров'я, культура та навколишнє середовище, освіта та інфраструктура.

У рейтинг антимироприємних міст потрапили також Дамаск, яка через війну зазнала значних руйнувань, Карачі в Пакистані, Тель-Авів, який також постраждав внаслідок війни в Секторі Гази. Ізраїльське місто випало на 20 позицій та зайняло 112-е місце.

Відень впродовж трьох років поспіль займає перше місце в рейтингу найкомфортніших міст для життя. Столиця Австрії отримала найвищі бали в чотирьох з п'яти категорій, однак на показники категорії "Культура та навколишнє середовище" вплинула відсутність великих спортивних подій.

Крім Відня, до п'ятірки лідерів увійшли Копенгаген, Цюрих і Женева. Ці міста відрізняються невеликою кількістю населення, що сприяє зниженню рівня злочинності та меншій кількості людей на дорогах і в громадському транспорті. У першу десятку також увійшли канадські міста - Калгарі та Ванкувер, а також чотири міста з Азіатсько-Тихоокеанського регіону - Мельбурн, Сідней, Осака та Окленд.

Прошу звернути увагу, що на Київщині пошкоджено 72 приватні будинки через атаку РФ.

Читайте також: