Усі пошкоджені електростанції підлягають відновленню – ДТЕК

Усі пошкоджені електростанції підлягають відновленню – ДТЕК

Генеральний директор компанії ДТЕК Ільдар Салєєв заявив, що всі електростанції, які були пошкоджені окупантами, повинні бути відновлені, хоча це може зайняти декілька років.

За словами Салєєва, компанія ДТЕК не вважає жодну з електростанцій "невідновлюваною". Він зазначив, що окупанти атакували їх теплові електростанції понад 180 разів, і загалом було втрачено 90% потужностей.

Салєєв пояснив, що руйнування такого масштабу потребують багато часу і наявності необхідного обладнання. Замовлення на його виготовлення розміщені на виробництвах у різних країнах світу.

Збитки компанії оцінюються в $350 млн, а лише цього року на ремонти електростанцій буде витрачено 4 млрд грн.

Для відновлення електростанцій спеціалісти ДТЕК шукають запасне обладнання по всьому світу. З міркувань безпеки конкретні подробиці про відновлення не розголошуються.

Україна очікує пікового споживання електроенергії влітку. Тому періоди вимкнення світла збільшаться. Напередодні була розповсюджена інформація про експорт електроенергії з України, проте очільник "Укренерго" її спростував, заявивши, що Україна не продає електроенергію, а лише транспортує її до сусідніх країн.

У найближчому майбутньому "Укрзалізниця" планує побудувати розподілену генерацію електроенергії для своїх потреб та потреб споживачів.

Кабінет міністрів працює над можливістю не вимикати електропостачання у жителів прифронтових територій України.

З 28 червня будуть застосовуватися графіки погодинних вимкнень світла, але електропостачання об'єктів критичної інфраструктури не буде обмежуватися.

Читайте також: