«Київстар» частково відновив роботу

Оператор зв'язку "Київстар" повідомив, що наразі вдалось відновити частину послуг фіксованого зв'язку, але ще триває робота над відновленням інших послуг. Компанія заявила, що робитиме все можливе, щоб завершити цю роботу до 13 грудня 2023 року. Відновлення сервісів буде проходити поступово. Всі абоненти і корпоративні клієнти, які не могли скористатись послугами компанії через хакерську атаку, отримають компенсації.

Стало відомо, що причиною збою у роботі "Київстару" стала атака хакерів на ядро мережі. Користувачі не можуть здійснювати дзвінки, надсилати повідомлення й перевіряти стан рахунків, а також використовувати мобільний застосунок компанії. Офіційний сайт теж не працює. Наразі немає точних термінів щодо відновлення послуг. Генеральний директор компанії заявив, що вже залучено представників правоохоронних органів і державних служб для з'ясування обставин атаки.

Оператор "Київстар" поінформував про проблеми у роботі в соціальних мережах і зазначив, що збій не впливає на систему оповіщення про повітряну тривогу в Києві.