Кислиця заявив, що члени Ради безпеки не готові до виключення Росії з ООН

Зараз в ООН немає жодного постійного члена Ради безпеки, який би був готовий розглядати можливість виключення Росії з організації. Таку інформацію передав Сергій Кислиця, постійний представник України при ООН, в інтерв'ю ВВС.

За його словами, немає жодного постійного члена Ради безпеки, який би говорив про долю Росії, сидячої на місці колишнього Радянського Союзу.

Кислиця зауважив, що навіть серед постійних членів Ради безпеки, які є щирими прихильниками України і підтримують відновлення її територіальної цілісності і суверенітету, немає того, хто був би готовий обговорювати виключення Росії.

Український дипломат акцентував увагу на тому, що виключення Росії з Ради безпеки не вирішить проблеми війни в Україні.

Це не тому, що статут неправильний або рішення Ради безпеки неправильні, чи навіть міжнародне право в цілому. Але тому, що весь світ має справу зі злочинним режимом, якому байдужі всі норми міжнародного права, всі рішення Ради безпеки, рішення Міжнародного суду ООН та інших судів. Таку думку висловив Кислиця.

Варто нагадати, що в четвер російського представника вперше не обрали до складу Міжнародного суду ООН. Він поступився місцем представнику Румунії, колишньому міністру закордонних справ Богдану Ауреску.

Тепер в Міжнародному суді ООН у Гаазі вперше не буде радянського/російського судді.