Кіт облизує руки чи обличчя: що це означає

Часто кішка може почати лизати руки чи обличчя свого господаря. Часом це здається милим, іноді трохи дратує.

Але дивно, коли кішка раптом починає кусатися після того як облизувала руки, пише unian.

Чому кішки лижуть руки, коли їх гладиш

Якщо ваш кіт ще зовсім малий, то такий прояв ніжності може говорити про те, що він вважає вас своїм надійним захистом, своїм "батьком" чи "матір'ю". Якщо ж у вас вже дорослий вихованець, то ви можете порадіти. Так кіт показує, що він повністю вам довіряє і навіть готовий "піклуватися" про вас у відповідь.

Чому кіт лиже і кусає руки - причини

Буває, що після "нападу" ніжності у тварини раптово прокидається агресія. Покусування можуть бути обережними, а можуть перетворитися на відвертий напад.

Досвідчені власники тварин, знають, чому кішки лижуть руки, а потім кусають. Вони можуть просто розігратися. Але є й інша причина.

Якщо кішка раптом починає кусати вас, вона може намагатися "сказати" про свої емоції. Можливо, вихованець просто хоче грати і вже увійшов в "кураж". Також кіт може показувати, що ви для нього настільки важлива і близька персона, що він намагається "викушувати" з вашої шкіри неіснуючих блішок.

Але якщо при покусуванні кішка відверто нервує та її "ігри" приносять вам біль - це тривожна ознака. Ймовірно, у вашого вихованця стрес. Подумайте, чи не переживає тварина якісь раптові зміни - новий корм, зміна наповнювача, переїзд або проблеми зі здоров'ям. Якщо ви розумієте, що у кішки точно є привід для стресу - зверніться до ветеринара і не ігноруйте ці сигнали.

Кіт лиже обличчя господареві, а потім кусається

Аналогічна ситуація може траплятися і тоді, коли вихованець почав "цілувати" вас в щоку, а потім раптово вирішив залишити на ній сліди від зубів. Однак це не повинно вас дивувати, як і те, чому кішка облизує шию господаря.

Так тварина проявляє до вас найбільшу любов. Вона вважає вас "за свого". Одні коти думають, що ви для них, немов кошеня, якого потрібно "вмивати". Інші ж просто показують, що готові підставити вам свою мордочку і обдарувати своєю котячою любов'ю.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Якщо ж кіт раптово починає кусатися, не поспішайте його сварити. Можливо, він просто намагається спровокувати вас на гру. Також є ймовірність того, що ви втомили тваринку, а тому вона просто хоче скоріше від вас звільнитися і втекти.

Якщо ж при цьому тварина невдоволено гарчить або навпаки жалібно нявкає, обов'язково огляньте її. Можливо, у неї щось болить. Не ігноруйте її кусання, обов'язково проконсультуйтеся з ветеринаром.

В істориків є уявлення, звідки взялася міфічна схильність кішок до виживання. Можливо, це і спричинило появу повір'я, що у кішок дев'ять життів.

Деякі вважають, що походження міфу про дев'ять життів походить від англійського прислів'я "У кішки дев'ять життів. Протягом трьох вона грає, протягом трьох вона блукає, і протягом останніх трьох вона залишається на місці".

Хоча у кішок насправді немає дев'яти життів, багато людей вірять в цей міф. Бо кішки здатні пережити падіння, які напевно були б смертельними для більшості інших живих істот. Але наука може пояснити це явище. Коти мають рефлекс випрямлення. Коли кішки падають, вони мають природну здатність повертати своє тіло і приземлятися на ноги, навіть коли падіння відбувається з дуже високих місць, а приземлення на карачки допомагає розсіяти наслідки падіння.